Oproep aan sportaanbieders & cultuuraanbieders om zich aan te melden

In september 2018 gaat de gemeente Wijk bij Duurstede van start met het Sjors Sportief & Creatief programma. Dit is een stimuleringsproject waarbij alle basisschoolleerlingen de mogelijkheid krijgen om op laagdrempelige wijze kennis te maken met alle sporten en creatieve activiteiten binnen de gemeente.

Door mee te doen aan Sjors Sportief & Creatief kunnen kinderen hun talenten verkennen zonder direct lid te worden. U kunt als sport- of cultuuraanbieder het aankomende schooljaar uw activiteiten promoten door kennismakingactiviteit(en) aan te bieden. Alle aangeboden activiteiten binnen Langbroek, Cothen en Wijk bij Duurstede worden in een kleurrijk boekje gebundeld en aan alle basisschoolkinderen uitgedeeld. Kinderen schrijven zich in via de website van Sjors Sportief.

Bewezen formule

Sjors Sportief & Sjors Creatief is inmiddels in ruim 80 gemeenten een

bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en aanbieders. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een ‘mascotte’ gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd:  Sjors! Uit ervaring is het volgende bekend: het aantal basisschoolkinderen dat een Sjorsboekje ontvangt, schrijft gemiddeld 70% van de kinderen zich in bij tenminste één kennismakingsactiviteit. Van alle inschrijvingen blijft er gemiddeld 22% als nieuw lid bij de vereniging hangen. Na een jaar is gemiddeld nog steeds 16% van de Sjors aanmeldingen lid van de betreffende aanbieder.

Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen in september 2018 het Sjorsboekje en mogen één (of meerdere) cursussen uitkiezen, waar zij enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen op locatie van sport- en cultuuraanbieders. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn!

Meld uw activiteit ook aan!

Sjors Sportief & Sjors Creatief stimuleren kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen. Hiervoor hebben wij alle aanbieders nodig. Uw activiteit wordt uiteindelijk geplaatst in een prachtig wervend boekwerk. Dit Sjorsboekje wordt op alle basisscholen in de gemeente verspreid. Erg goede promotie dus voor uw vereniging/organisatie!

Doet u ook graag mee en ontvangt u graag een informatiebrief met voorbeeldboekje neem dan contact op met Cultuurcoach Bo Hendriksen voor cultureel aanbod of Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen voor sportaanbod.

Ander aanbod of evenement?

Biedt u een ander aanbod of een evenement aan voor de doelgroep en doet u graag mee met Sjors? Neem dan contact op met Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen.