Gezond en vitaal ouder worden

Blijf gezond en actief!

Zo lang mogelijk gezond en vitaal blijven, dat wil toch iedereen? Helaas is een goede gezondheid niet vanzelfsprekend, maar u kunt deze wel bevorderen. Sport of beweegt u op dit moment weinig of niet en wilt u hier verandering in brengen? Dan biedt de werkgroep Gezond & Vitaal ouder worden u de kans gratis deel te nemen aan de vitaliteitstest voor inwoners tussen de 55 en 85 jaar.

Klik en bekijk de flyer

Inschrijven voor de vitaliteitstest

U kunt zich tot 8 september 2019 inschrijven voor de vitaliteitstest. Inschrijven kan op de volgende manier:

Ga naar www.maxvitaal.eu

1. Klik op ‘inschrijven fittest’
  2. Tik bij woonplaats ‘Wijk bij Duurstede’ in
  3. Klik bij de gewenste datum op ‘bekijk alle tijden’ en klik bij de gewenste tijd op ‘toevoegen’
  4. Klik vanuit het inschrijfmandje links bovenin op ‘afronden’
  5. Klik op ‘registeren’ en klik daarna nogmaals op ‘afronden’ vanuit het inschrijfmandje
  6. Klik op ‘nieuwe deelnemer toevoegen’, vul uw gegevens in en klik op ‘opslaan’
  7. Klik op ‘ga verder’
  8. Zet een vinkje bij ‘akkoord spelregels’ en klik op ‘voltooien’.

Deze testen vinden plaats op:

• Vrijdag 13 september (VOL)
  • Zaterdag 14 september (VOL)
  • Zaterdag 21 september (VOL)
  • Zaterdag 28 september (VOL)

Sportpark Mariënhoeve (Lekdijk Oost 15 in Wijk bij Duurstede).

Vervolg na vitaliteitstest
Als vervolg op de vitaliteitstest kunt u deelnemen aan een veelzijdig en gevarieerd beweegprogramma. U kunt zich ook opgeven voor kennismakingsactiviteiten bij verschillende sport – en beweegaanbieders. Deelnemers met een verhoogd valrisico kunnen deelnemen aan het programma ‘Wijk balans en spel’. Tijdens het beweegprogramma wordt gewerkt aan de balans, conditie, spel en saamhorigheid.

Gezond & Vitaal Fittest Aftermovie

Inhoud vitaliteitstest

De test duurt ongeveer 45 minuten waarbij u zelf het moment kiest.U wordt door deskundige begeleiders getest op verschillende onderdelen:

• Knijpkracht
  • Beenspierkracht
  • Lenigheid
  • Uithoudingsvermogen (6 minuten wandeltest)
  • Balans
  • Bloeddruk
  • Lengte en gewicht (BMI)
  • Risico op vallen

Daarnaast vult u een vragenlijst in met betrekking tot uw gezondheid en beweeggedrag. Aan het einde van de vitaliteitstest ontvangt u, indien gewenst, beweegadvies van een deskundige. U heeft ook de mogelijkheid uw bloedsuiker te testen en informatie te krijgen over verschillende onderwerpen op het gebied van gezond en vitaal ouder worden.

Meer weten over dit project?

Tobias Wijnmalen

Coördinator buurtsportcoaches